Reyhan şerbeti

Bu tarifi ilk kez Devletşah‘ın sayfasında görmüştüm. Rengi o kadar cezbediciydi ki hemen denemeye koyuldum. Hayatımda ilk kez reyhan aldığımı da itiraf etmeliyim.

Beklediğimden çok daha güzel oldu. Oğlum bile 2 bardak içti. Aslında suyuna mor renk vermesi beklenirken içine atılan bir tutam limon tuzu rengini şahane bir pembeye dönüştürüyor.

rzgr31

Malzemeler

  • 1 demet reyhan
  • 1/4 çubuk tarçın
  • 4 adet karanfil
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 litre su

Hazırlanışı

  • İyice yıkanıp süzülen reyhan büyükçe bir sürahiye konulur.
  • Üzerine şeker, tarçın, karanfil, limon tuzu  ve kaynar su ilave edilir. Üzeri kapalı bir şekilde 10-15dk. kadar demlenmeye bırakılır.
  • Süzülerek buzdolabına kaldırılır ve soğuyunca servis  edilir.

 

Tarifi bir de Devletsah’tan okumak isterseniz. Tık tık…

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s